Dirk Anjema

Na een periode van 11 jaar werken als fysiotherapeut, ben ik sinds 2012 werkzaam als osteopaat. In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik in diverse praktijken gewerkt en als zelfstandige van 2004 t/m 2011 binnen een maatschap te Veenendaal.

Tijdens de jaren als fysiotherapeut voelde ik steeds de behoefte op zoek te gaan naar de dieperliggende oorzaken van klachten. Via de opleiding 'weke delen technieken en manipulaties' aan de International Academy of Osteopathy (IAO) kwam ik in aanraking met osteopathie en was het snel duidelijk dat ik dit wilde gaan studeren. De totaalbenadering sprak me enorm aan.

In 2007 startte ik aan de volledige opleiding tot osteopaat bij de IAO en in 2012 ben ik afgestudeerd met als thesisonderwerp “De invloed van mobilisatie van de ribben rondom 3 assen op de geforceerde vitale capaciteit en de inspiratiekracht bij patiënten met COPD”.

Als osteopaat maak ik een analyse van het gehele lichaam en vertaal dit naar concreet behandelplan. Omdat ieder mens met zijn of haar klachten uniek is, zal een behandeling per persoon verschillen en niet in een protocol te vangen zijn. Hierbij zal ik ook samen met de cliënt kijken naar o.a. de invloed van stress, voeding, leefwijze, houding en bewegen op de gezondheid. Ik vind het van groot belang de patiënt nauw te betrekken bij de behandeling en in een duidelijke taal te informeren over de mogelijkheden die ik kan bieden.

nascholing:
-2014: Korte hefboom manipulaties met Daryl Herbert | Flanders International College of Osteopathy
-2015: Kinderosteopathie - Geintergreerde Technieken deel 1 | Flanders International College of Osteopathy
-2015: Voeding: "de mythes, de wetenschap en het gezonde verstand" | Sama Advanced Courses
-2015 - heden | Opleiding osteopathie bij baby's en kinderen | Panta Rhe
-2017: Biobasics NL: Heelheid in je patiënt | Osteopathic Studiesi